Betting

Betting – eller vadslagning – är något som vi alla ägnar oss åt i vardagen. Varför inte satsa på ett bra vad med bra odds, så att du även kan tjäna pengar?

Vem vinner finalen i Melodifestivalen, vinner Malmö FF Allsvenskan i år och hur många mål gör Zlatan i nästa säsong med PSG i franska ligan? Det går att satsa och betta på princip allting hos spelbolagen och det finns odds för nästan allt; från vem som gör nästa mål i Hockeyallsvenskan och vinner fotbolls-VM till nästan omöjliga alternativ som om det blir en jordbävning i Spanien inom tre månader eller om statsministern får avgå inom ett halvår.

Odds och betting

Odds och betting påverkas av faktorer som sannolikhet för en händelse och hur många som satsar på olika alternativ. Ju mer sannolikt det är för att en händelse ska inträffa, desto lägre odds är det på det alternativet och vice versa – ju mindre sannolikt det är för att en händelse ska inträffa, desto högre odds är det på att det alternativet. Ju fler som väljer att betta på ett alternativ, desto lägre odds är det på det alternativet och ju färre som väljer att betta på ett alternativ, desto högre odds är det på det alternativet. Tillsammans skapar odds och betting olika förutsättningar till hur ett alternativ får sitt odds och det går att lägga ett bet på vad som helst.

Vad kan du lägga ditt bet på?

Om ett alternativ är ”Malmö FF vinner Allsvenskan 2021” så sätts ett odds på olika kända faktorer som hur det har gått för fotbollslaget tidigare säsonger, vilka spelare som ingår i fotbollslaget, hur konkurrensen från andra fotbollslag är och hur det ser ut i tabellen just nu. Ju fler som tror att Malmö FF vinner Allsvenskan 2015, desto lägre blir oddset eftersom flera ska dela på vinsten om resultatet blir att Malmö FF står som segrare efter 2015 års allsvenska säsong. Ju längre in i säsongen som Allsvenskan pågår och Malmö FF vunnit samtliga matcher, desto större blir sannolikheten att de vinner serien. För dig som vill vara lite djärv och ha chans på att tjäna pengar på ett bra och högre odds, kan chansa på att betta på alternativ som är mer osannolikt, till exempel att ett lag som aldrig vunnit Allsvenskan kommer att göra det.

Att betta kan du även göra på onlinecasinon som finns belägna både i Sverige och utomlands. Du kan betta på om du vinner Black jack eller spela på Roulette, spel som du kan vinna olika mycket beroende på om du satsar mindre eller mer och hur du väljer att betta.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*